Autohuolto

Vuosihuolto, määräaikaishuolto vai öljynvaihto

Huoltopaketteja on erilaisia ja niiden erot ovat autokohtaisia. Vuosihuolto pitää usein sisällää moottoriöljyn sekä tärkeimpien suodattimien vaihdon. Määräaikaishuolto on usein kattavampi ja siinä tarkastetaan auton turvajärjestelmät ja apulaitteiden toimivuus.

Pelkkä öljynvaihto ei siis aina riitä, vaan tietyin väliajoin tulee myös tehdä laajempiakin huoltotoimenpiteitä.

Moottoriöljyn vaihto

Säännöllinen moottoriöljyjen vaihtaminen on edullisin vakuutus pitää ajoneuvosi toiminnassa ja suorituskykyisenä.

Mitä öljy tekee?

Moottoriöljyn päätarkoitus on vähentää kitkaa, kulumista ja lämpöä moottorin liikkuvissa osissa sekä puhdistaa moottoria palojätteestä jota koneen käyminen tuottaa. Öljyn tehtävänä on myös neutraloida polttoaineesta aiheutuvia happoja, sekä kerätä moottorin kulumisesta aiheutuvaa metallia.

Miksi öljy tulee vaihtaa?

Öljyn kuluessa se alkaa menettämään voitelevia ja suojelevia ominaisuuksiaan, jonka johdosta se ei pysty suojelemaan moottoria samalla tavalla. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää huolehtia öljyn vaihdosta huolto-ohjelman mukaisesti. Pahimmillaan öljynvaihdon laiminlyöminen voi johtaan moottoririkkoon.

Kuinka usein?

Öljyn vaihtoväli vaihtelee eri automerkeillä ja öljylaaduilla huomattavasti, mutta hyvänä nyrkkisääntönä on pitää vaihtovälinä yksi vuosi tai 15 000km.

Vaihda öljyt säännöllisesti

Autohuolto Autolabrasta

Määräaikaishuoltomme sisältää aina moottoriöljyn, öljynsuodattimen, pohjatulpan sekä tiivisteen, raitisilmasuodattimen sekä moottorin ilmansuodattimen, kaikki vaihdettuna.

Tarkastamme myös autosi jarrut, nesteet ja ilmanpaineet huollon yhteydessä.

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan sinulle kilpailukykyinen hinta huollosta autoosi.