Jarrusatulatyöt

Jarrusatuloiden maalaus tai teippaus

Jarrusatulat ovat usein pitkäikäisiä, joten jos niitä haluaa ehostaa vaihtamatta uusiin, voi ne maalata.

Uudemmissa autoissa ei välttämättä tarvitse hiekkapuhallusta, vaan riittää vai perusteellinen puhdistus jonka jälkeen satulat ovat maalattavissa.

Jarrusatuloiden hiekkapuhallus

Ennen uudelleen pinnoitusta satulat tulisi puhdistaa  epäpuhtauksista ja jarrupölystä. Teemme useat eri liuottavat pesut satulalle taataksemme puhtaan lopputuloksen.

Puhdistetuista satuloista voimme tämän jälkeen poistaa vanhan maalin hiekkapuhaltamalla.

Prosessi

Vanhemmat ja ikää nähneet satulat tulee usein hiekkapuhaltaa. Tämä tarkoittaa satuloiden irroitusta autosta, tiivisteiden, mäntien, jarrupalojen, ilmanippojen yms. purkamista, hiekkapuhallusta, maalausta ja takaisinasennusta. Työn yhteydessä uusitaan kaikki vaihdettavat tiivisteet, nipat ja liittimet. Lisäksi jarrut tulee ilmata huolellisesti takaisin asennuksen yhteydessä.

Uudemman ja vähän ajetun auton satuloita ei usein tarvitse hiekkapuhaltaa. Tämä tarkoittaa sitä että prosessi on paljon suoraviivaisempi. Satulat voidaan usein maalata paikallaan autosta irroittamatta.

Ympärystä suojataan huolellisesti, satulat puhdistetaan epäpuhtauksista ja maalataan.

Työn kesto ja työtapa

Satuloiden maalaukseen varataan aina 3-4 päivää.

Mikäli satuloissa ei ole tehtaan maalia pinnassa, satulat puhdistetaan ja maalataan sen jälkeen happopitoisella pohjamaalilla joka takaa pintavärin tarttumisen.  Pohjamaalia tulee 2-3 kerrosta. Pohjamaalin annetaan kuivua vähintään 12h jonka jälkeen on mahdollista maalata ne tilatulla värillä. Pintamaalia laitetaan 3-5 kerrosta hieman satulasta riippuen jonka jälkeen maalin annetaan kuivua taas vähintään 12h.

Arvioimme tapauskohtaisesti maalataanko satulat spray- vai sivellin maaleilla. Sivellin antaa paksumman kerroksen, mutta pinta on hieman epätasaisempi, kun taas spray antaa tasaisen kerroksen, mutta kerroksia tarvitaan huomattavasti enemmän. Sprayssa tulee lisäksi suojata huomattavasti tarkemmin ympäröivät pinnat.

Jarrusatulatyöt Autolabrasta

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan sinulle kilpailukykyinen hinta jarrusatuloiden entisöimisestä autoosi.

Hintamme sisältää aina purku- ja asennustyöt sekä materiaalit kaikkineen.