Vaihteistoöljyn vaihto

Automaattivaihteisto

Nykyaikaiset automaattivaihteistot vaativat myöskin määräaikaishuoltoa.

Vaihteistoöljy kuluu ja likaantuu siinä missä moottoriöljykin, joten ei voida olettaa saman öljyn kestävän koko auton käyttöikää.

Vaihteistoöljyn voiteluominaisuudet ovat kriittisiä vaihteiston toiminnan kannalta ja mikäli voitelukyky heikentyy voi se johtaa jopa vaihteiston rikkoutumiseen.

Lisäksi vaihteistossa on usein suodatin joka tulee vaihtaa öljynvaihdon yhteydessä.

Huuhtelu, pesu vai pelkkä vaihto?

Automaattivaihteistojen rakenteen vuoksi tyhjennystulpasta valuttamalla tulee ainoastaan osa öljystä ulos.

Vaihteiston huuhtelulaitteella saamme kierrätettyä uutta öljyä vaihteistossa joka puhdistaa vanhan öljyn kokonaisuudessaan pois. Huuhteluvaihto on siis aina parempi ratkaisu.

Lisäksi vaihteistoon voidaan ajaa pesuaine joka irroittaa pinttyneempääkin likaa laatikon sisältä. Jos et ole varma mikä on sinulle sopiva ratkaisu niin ole meihin yhteydessä niin autamme.

Vaihtoväli

Vaihteistoöljyn vaihtoväli riippuu usein auton valmistajasta. Jotkin valmistajat suosivat “ikuisia öljyjä” joita ei tarvitse vaihtaa vaihteiston odotetun eliniän aikana (usein n. 200tkm), joillakin taas vaihteistoöljyn vaihto kuuluu huolto-ohjelmaan.

Pääsääntöisesti suositus on kuitenkin vaihtaa öljyt 60 000km välein.

Vaihteistoöljyn vaihto Autolabrassa

Työt tehdään noudattaen autonvalmistajan määräyksiä ja ohjeistuksia
 
Auton korjaus- ja huoltotöissä on ensiarvoisen tärkeää noudattaa autonvalmistajan asettamia määräyksiä ja ohjeistuksia. Näin auton mahdollinen takuu ja valmistajan virhevastuu pysyy voimassa ja auton käyttöikä ei lyhene.